Irene Boonstoppel

Kinesiologe

Droom

Als kind droomde ik ervan om een fee te zijn, om met een toverstokje voor iedereen die het moeilijk had problemen als sneeuw voor de zon te kunnen laten verdwijnen.

Jaren later…

Een naïeve kinderdroom? Het is maar hoe je het bekijkt. Nu terugkijkend zie ik daar de kiem van de missie die ik nu leef om gedreven vrouwelijke coaches met een sterke missie te helpen om hun onbewuste blokkades uit de weg te ruimen. Om te zorgen dat ze geen last meer hebben van het bedriegerssyndroom (imposter syndrome). Waarvan ze wel weten dat het niet terecht is, maar waar ze helaas toch nog last van hebben. Hen helpen volledig zichzelf te zijn en echt te gaan voor hun missie: anderen helpen, de wereld mooier maken.
Om dit goed te kunnen doen, moest ik eerst zelf aardig wat oude pijn opruimen. En dat heb ik gedaan.

Een nieuw pad gebaseerd op een oude droom

Ik werd kinesioloog. In de opleiding was ik meer dan gedreven: dít was mijn pad! Het bleek het toverstokje te zijn waar ik als kind van droomde. Hoe meer ik leerde en ervoer, des te sterker merkte ik dat ik met kinesiologie echt moeilijkheden als sneeuw voor de zon kan laten verdwijnen.
Dat wil niet zeggen dat mijn eigen hobbels en moeilijkheden meteen opgelost waren. Toen ik mijn praktijk opende, vond mijn omgeving het maar raar wat ik deed. Hocus pocus. Dat vroeg van mij om helemaal te gaan staan voor mijn zelfgekozen pad. Ik hoef je niet uit te leggen dat ik daarbij wel wat innerlijke belemmeringen tegenkwam. Als ik die zelf of met hulp van een collega oploste, stroomde mijn praktijk weer.
Soms is het niet meteen duidelijk waar de schoen wringt. Dan pluis ik alle mogelijkheden uit. Toen de huisarts me burnout verklaarde na een periode die privé erg pittig was geweest, spitte ik alle literatuur door die ik vinden kon en ontdekte dat ik een jodiumtekort had. Ik vond de juiste dosering en toen ik die eenmaal had, was het alsof de knop omging: ik ‘deed het weer’ en mijn praktijk stroomde meteen weer vol.

Dat is mijn missie

Dat is wat ik andere ondernemende vrouwen uit de grond van mijn hart ook gun. Dat hun hobbels en moeilijkheden als sneeuw voor de zon verdwijnen, zodat ze door kunnen met hun bedrijf. Zodat ze hun waarde kunnen leveren. Zodat ze hun missie kunnen leven en de wereld mooier kunnen maken. Voluit, zonder rem.

Wat je over mij ‘moet’ weten

Kan niet bestaat niet. Dat is mijn basishouding.